Chiar dacă uleiurile esențiale își au rădăcinile în ritualurile antice de înfrumusețare, popularitatea lor continuă să crească vertiginos, mai ales pentru cei care caută ingrediente naturale pentru îngrijirea pielii. Mulți vin cu afirmații îndrăznețe: de la hidratarea pielii uscate până la reducerea semnelor de îmbătrânire, să fie oare adevărat că sticluţele parfumate sunt un remediu pentru îngrijirea pielii?
Îngrijirea pielii cu ajutorul aromoterapiei
În multe cazuri, există motive întemeiate să fim sceptici. „Să nu credeţi că toate uleiurile esențiale vă vor ajuta pielea”, spune dr. Rachel Nazarian de la Schweiger Dermatology Group din New York. „Rămâneți la uleiurile încercate, care au fost studiate clinic și, dacă aveți îndoieli, întrebați medicul dermatolog înainte de a le utiliza.”
Cu alte cuvinte: faceţi-vă temele. Multe uleiuri esențiale s-au dovedit a fi benefice pentru piele, dar este important să le diluați într-un ulei purtător, cum ar fi uleiul de argan sau uleiul de cocos, pentru a putea fi aplicate în siguranță. (Sau, alternativ, utilizați numai produse care sunt pre-amestecate pentru aplicarea pe piele, pentru a reduce și mai mult riscul de iritare.) Citiți și etichetele cu atenție. Căutați întotdeauna amestecuri create cu uleiuri esențiale 100%. Fiţi atenţi la termenii nereglementați precum „în totalitate natural”, „grad terapeutic” și „ulei parfumat”.
Aflaţi în continuare care sunt cele mai eficiente uleiuri esențiale pentru diferite probleme ale pielii, conform experților. Iar pentru a vă documenta mai departe în privinţa uleiurilor esenţiale şi a beneficiilor acestora pentru piele şi pentru sănătate, consultaţi dianagubas.com.
Ulei din semințe de măceș
Uleiul din seminţe de măceș conține atât vitaminele C, cât și vitamina A, care pot proteja împotriva semnelor de îmbătrânire. În plus, este foarte bogat în acizi grași esențiali care pot îmbunătăți textura generală a pielii și nivelul de hidratare.
Ulei de lavandă
Lavanda este unul dintre cele mai versatile uleiuri esențiale. Aroma liniştitoare a făcut din lavandă un element de bază pentru baie, dar nici celelalte beneficii vindecătoare ale sale nu sunt de neglijat . Pe lângă faptul că este antibacteriană (o veţi descoperi în dezinfectantele naturale pentru mâini și în produsele pentru combaterea acneei), se pare că ajută şi la calmarea crampelor menstruale.
Ulei de tămâie
Pentru beneficiile anti-îmbătrânire, unul dintre cele mai apreciate uleiuri este cel de tămâie. Tămâia este ultra hrănitoare pentru pielea uscată și matură, spun unii experţi care o numesc „fântâna tinereții”.
Ulei de arbore de ceai
Studiile au arătat că uleiul de arbore de ceai este eficient în tratarea acneei ușoare până la moderate. Este în mod natural antiinflamator și antimicrobian, reducând bacteriile de la suprafața pielii, ciupercile și virușii. Deoarece pot apărea efecte secundare precum uscăciunea, se recomandă să faceți un test de plasture înainte de a vă trata întreaga față.
Ulei de trandafir
Trandafirul este bogat în vitaminele C și E, ceea ce îl face un excelent hidratant. Încercați să adăugați puțin ulei esenţial de trandafir la scrubul de corp pentru un plus de hrănire.
Ulei de muşeţel
Cunoscut pentru efectul calmant, muşeţelul are şi proprietăţi hrănitoare. Oamenii îl beau în mod obișnuit sub formă de ceai, dar este incredibil de benefic atunci când este aplicat pe piele.
Ulei din semințe de papaya
Un exfoliant natural (dar blând), uleiul din semințe de papaya ajută la estomparea petelor întunecate și conferă tenului luminozitate.
Lasă un răspuns