Se pare ca eliminarea obiectelor (mobilier, obiecte de uz casnic, haine etc.), este o sarcina prea complicata pentru fiinta umana si chiar dureroasa
Cui nu i s-a intamplat ca atunci cand cumperi o casa sau un apartament nou, sa te gandesti ca nu ai cum sa o umpli pentru ca indiferent de marimea ei (mica sau mare) este oricum uriasa… Dar, de-a lungul anilor, acele spatii care pareau fabuloase si uriase, devin mici si aglomerate, nu-i asa? Cu totii trecem prin asta la un moment dat, va garantam.
Ideea este ca se pare ca a scapa de lucruri (mobilier, obiecte de uz casnic, haine etc.), este o sarcina prea complicata pentru fiinta umana si chiar dureroasa, asa ca acumuleaza non-stop tot ceea ce dobandeste de-a lungul anilor.
De fapt, atunci cand acumularea devine grava, este diagnosticata boala psihica a „tezaurului compulsiv”, care trebuie tratata cu sprijin psihologic, printre altele. Dar nu iti face griji! Cu siguranta nu este cazul tau, deoarece toti oamenii au salvat lucruri pe care nu le mai foloseste si cand nu mai este loc pentru altceva, atunci vine problema dar noroc ca noi avem cateva idei care te pot salva!
Cum poti crea spatiu ?
Exista cateva „locuri irosite” in fiecare casa, despre care iti vom oferi cateva sfaturi pentru a putea profita de ele:
- Utilizeaza patiul de sub paturi. Acolo ai cativa centimetri de care sa profiti, in care poti stoca prosoape, papuci si multe altele! De asemenea, daca doresti sa-l maximizezi, poti crea un pat inalt (cu scara) care este sustinut pe mobilier pentru a putea stoca. Cauta pe internet! Exista idei fabuloase.
- Poti crea mobilier care merge de la podea la tavan, iar in partea de sus, unde nu ajungi, pune cutii cu lucruri pe care nu le mai utilizezi.
- Acum cosurile sunt la moda si ofera un super vibe! Poti sa le stivuiesti si sa le utilizezi si astfel vei economisi mai mult spatiu. Poti inchiria de aici boxe spatii depozitare.
Ce sa facem cu acele lucruri de care nu mai avem nevoie in casa noastra
Odata cu trecerea timpului, este obisnuit sa stocam in casele noastre o multitudine de lucruri pe care nu le folosim de obicei, dar care sunt pastrate cu scuza de …”doar in caz”.
Problema este ca, in cele din urma, ajungem la o situatie in care nu stim ce sa facem cu toate aceste lucruri, mai mult atunci cand trebuie sa realizam o reforma, sa ne mutam sau pur si simplu sa mentinem ordinea. Aceste obiecte variaza de la imbracaminte la mobilier, carti, jucarii si obiecte decorative.
In general, vom avea 3 optiuni: da-le o a doua viata, depoziteaza-le sau recicleaza-le daca au ajuns la sfarsitul vietii lor utile.
Oferirea unei a doua vieti
Pentru a le da o a doua viata, vom avea posibilitatea sa le vindem sau sa le donam. Daca scopul este de a le vinde, trebuie sa mergem la un centru de donatii.
Cum se depoziteaza conservele corect?
Nu lasati conservele inchise sau borcanele de sticla sa inghete. Inghetarea modifica texturile alimentelor si duce la rugina, spargerea conservelor si sigiliile sparte care pot lasa sa patrunda bacterii daunatoare. Depozitati intotdeauna cutiile metalice de pe podea, in special betonul gol. Umiditatea poate absorbi pana la cutii si incurajeaza ruginirea.
Conservele mentin continutul de minerale pe toata durata de valabilitate. Vitaminele A si C vor scadea rapid dupa ce fructele si legumele sunt culese si gatite. Vitaminele se pierd in timpul proceselor de incalzire; cu toate acestea, odata conservata, pierderea de vitamine A si C incetineste la 5-20% pe an. Alte vitamine raman aproape de nivelul alimentelor proaspete. Sarea sau zaharul nu sunt necesare pentru conservarea in siguranta si adaugate doar pentru aromatizare. Asigurati-va ca etichetati conservele cu ingrediente atunci cand conservati alimente amestecate, cum ar fi sosurile.
Ca regula generala, conservele de casa nedeschise au o perioada de valabilitate de un an si trebuie utilizate inainte de doi ani. Alimentele conservate comercial ar trebui sa-si pastreze cea mai buna calitate pana la data codului de expirare de pe cutie. Aceasta data este de obicei de 2-5 ani de la data fabricatiei. Alimentele bogate in aciditate au, de obicei, o perioada de valabilitate mai scurta decat alimentele cu continut scazut de aciditate.
Pentru depozitarea de urgenta, alimentele conservate comercial in metal sau sticla vor ramane in siguranta pentru a fi consumate atata timp cat sigiliul nu a fost rupt. (Asta nu inseamna ca calitatea va fi pastrata atat de mult timp). Alimentele „conservate” in pungi metalice de tip Mylar® vor avea, de asemenea, o data de expirare maxima daca este utilizata.
Cel mai lung termen de valabilitate testat pentru acest tip de ambalaj a fost de 8-10 ani (comunicare personala US Military MRE). Prin urmare, nu se recomanda pastrarea mai mult de 10 ani.
Lasă un răspuns