Atunci cand iti mobilezi casa, este o investitie mare. Poate fi dificil sa decizi care piese se potrivesc spatiului tau, precum si viziunii tale, asa ca odata ce vei gasi in sfarsit piesa pe care o doresti, vei dori sa te asiguri ca poate dura mult timp. Pentru a ajuta la gasirea pieselor potrivite, fa-ti timp de a face cumparaturile esentiale. Iata cateva motive excelente pentru care merita sa investesti in mobilier de inalta calitate si bine lucrat.
Mobilier de lux vs mobila conventionala
Articole de lunga durata
Vei vedea adesea o mare diferenta atunci cand compari articolele de inalta calitate cu cele pe care le gasesti la magazinele universale si mari. De exemplu, daca te gandesti la mobila sufragerie, aceasta trebuie sa poata rezista foarte multi ani, deoarece este cea mai accesibila parte din casa. O masa de lux pentru sufrageria ta, va trebui sa reziste tuturor utilizarilor, in timp ce una realizata din materiale de calitate inferioara poate supravietui doar cativa ani inainte de a incepe sa se ciobiasca sau sa prezinte semne de uzura. Inlocuirea articolelor de calitate inferioara pe masura ce se uzeaza pot ajunge sa te coste mai mult decat sa investesti intr-o singura piesa de inalta calitate.
Piese unice
Cand achizitionezi un articol de lux de ultima generatie, poti avea incredere ca va fi unic. Poti fi sigur ca nu vei vedea aceeasi masuta de cafea pe care o poti gasi in orice locuinta. Aceasta unicitate va permite stilului tau sa straluceasca si sa creeze un spatiu interesant si primitor.
Forme si dimensiuni
Articolele de lux vin intr-o varietate de forme si dimensiuni, permitandu-ti sa gasesti piesa potrivita pentru gustul si spatiul tau. De asemenea, poti personaliza o piesa pentru a crea exact ceea ce ai nevoie.
Calitatea iese in evidenta
Alegerea mobilierului de ultima generatie poate aduce o stare de bine oricarei persoane. Aceste piese vor arata adesea impresionant datorita materialelor de lux. Piesele de lux vor fi remarcate de oaspeti, iar piesele frumos concepute pot deveni elemente centrale in casa ta.
Proiectat pentru corpul tau
Piesele de inalta calitate sunt adesea concepute avand in vedere ergonomia. Aceasta inseamna ca a fost studiat modul in care corpul tau interactioneaza cu mobilierul, iar piesele au fost create pentru a-ti sustine corpul. Folosirea pieselor care nu au aceste suporturi poate duce la durere, asa ca asigura-te ca daca intentionezi sa folosesti o piesa des, ca investesti in constructie si suporturi adecvate.
Alege mobilierul care se potriveste stilului tau de viata
Asigura-te ca investesti in articole care sunt suficient de mari pentru toti cei care le vor folosi, cum ar fi mese si seturi de sufragerie. Daca ai o familie numeroasa sau intentionezi sa te extinzi, achizitionarea unei canapele de inalta calitate nu numai ca va va dura multi ani, ci va crea si un punct focal frumos in camera.
Alege un articol de lux
Cand cauti mobilier pentru casa ta, alege sa cumperi piese de inalta calitate, de lux. Nu numai ca vor dura mai mult, dar sunt mai probabil sa se potriveasca cu gustul si stilul tau.
Ce este kitschul?
Scriitorul modernist Hermann Broch sustine ca esenta kitsch-ului este imitatia: kitsch-ul isi imita predecesorul imediat fara a tine cont de etica – isi propune sa copieze frumosul, nu binele. Potrivit lui Walter Benjamin, kitsch-ul este, spre deosebire de arta, un obiect utilitar, lipsit de toata distanta critica dintre obiect si observator; „ofera gratificare emotionala instantanee fara efort intelectual, fara cerinta distantei, fara sublimare”.
Kitsch-ul este mai putin despre lucrul observat decat despre observator. [8] Potrivit lui Roger Scruton , „Kitsch-ul este o arta falsa, care exprima emotii false, al carei scop este sa insele consumatorul sa creada ca simte ceva profund si serios”.
Conceptul de kitsch este un motiv central in romanul lui Milan Kundera din 1984, Usurinta insuportabila a fiintei . Romanul continua relationand aceasta definitie a kitsch-ului cu politica si, in mod specific, avand in vedere decorul romanului la Praga , in timpul invaziei din 1968 de catre Uniunea Sovietica , cu comunismul si totalitarismul .
Conceptul lui Kundera de „kitsch totalitar” a fost de atunci invocat in studiul artei si culturii unor regimuri precum Uniunea Sovietica a lui Stalin , Germania nazista , Italia fascista si Irak sub Saddam Hussein . Naratorul lui Kundera ajunge sa condamne kitsch-ul pentru „adevarata functie” ca instrument ideologic in astfel de regimuri, numindu-l „un paravan pliant creat pentru a opri moartea”.
In cartea sa din 1999 The Artificial Kingdom: A Treasury of the Kitsch Experience , istoricul cultural Celeste Olalquiaga dezvolta o teorie a kitsch-ului care situeaza aparitia acestuia ca un fenomen specific secolului al XIX-lea, relationandu-l cu sentimentele de pierdere provocate de o lume transformata de stiinta. si industrie. Concentrandu-se pe exemple precum bibelourile, acvariile , sirenele si Palatul de Cristal , Olalquiaga foloseste conceptul lui Benjamin despre „imaginea dialectica” pentru a argumenta in favoarea potentialului utopic al „kitsch-ului melancolic”, pe care ea il diferentiaza de cel mai des discutat „nostalgic”. kitsch”.
Lasă un răspuns