Un ajutor de bucatar indeplineste o varietate de sarcini de pregatire a preparatelor culinare in calitatea sa de comandant secund, inclusiv sarcini de supraveghere si de gatit.
Uneori cunoscuti drept „sous bucatari”, asistentii de bucatari primesc adesea pregatire culinara specializata si pot avansa in pozitii de bucatar sef dupa ce au experienta profesionala necesara. Reclamapetelefon.ro iti prezinta cateva dintre caracteristicile pe care le are un astfel de actor dintr-o bucatarie de profesionisti.
Ajutoarele de bucatari ii ajuta pe bucatarii sefi cu pregatirea si gatirea calificata a alimentelor. Un ajutor de bucatar poate ajuta la formarea de bucatari subordonati si la supravegherea muncii lor. Acesta poate fi, de asemenea, responsabil de revizuirea inventarului bucatariei si estimarea necesarului de alimente.
De asemenea, acesta supravegheaza la depozitarea si eliminarea resturilor de produse alimentare si contribuie la asigurarea faptului ca bucataria este in permanenta curata. Un ajutor de bucatar ii ajuta pe bucatarii sefi sa dezvolte si sa testeze retete noi si sa tina evidenta mancarurilor preparate si a ingredientelor folosite. In plus, asistentii de bucatari pot fi responsabili de conducerea bucatariei in absenta sefului bucatar.
Acesta trebuie sa proiecteze inainte de toate incredere in cadrul echipei din care face parte si un aer de autoritate necesar pentru a gestiona personalul intr-un mediu in care membrii sunt stresati si in permanenta ocupati cu realizarea sarcinilor de lucru. Sa mentina in sanul echipei din care face parte intelegerea si armonia este una dintre marile abilitatile care i se cer unui ajutor de bucatar.
Pentru aceasta, este nevoie ca acesta sa aiba competente de comunicare clara, sa detina abilitatea de a motiva si de a-i ghida pe ceilalti in sarcinile lor, toate acestea in timp ajutorul de bucatar isi indeplineste si sarcinile pe care le are in caliatea sa de executor al bucatarului sef.
Mai mult decat atat, acesta trebuie sa demonstreze fiabilitate, o caracteristica esentiala pentru fundamentarea unei relatii de lucru de succes cu bucatarul sef. Pentru ca orice bucatarie sa aiba succes, bucatarul-sef trebuie sa aiba incredere ca „mana dreapta” a acestuia este competenta, demna de incredere si loiala.
Ceea ce face un ajutor de bucatar sa fie unul foarte bun este si abilitatea de a castiga si de a mentine increderea bucatarului sef in capacitatile sale, mai ales atunci cand abia incepe sa lucreze intr-o echipa noua. De multe ori este nevoie ca acesta sa ajunga devreme, sa plece tarziu, sa isi indeplineasca sarcinile inainte de termen…actiunile de genul acesta il vor deosebi de un ajutor de bucatar ordinar.
De cele mai multe ori, cea mai mare satisfactie a unui ajutor de bucatar este castigarea increderii si sprijinului bucatarului-sef principal, respectul colegilor si participarea la activitatile unui restaurant de succes.
Educatia culinara il poate duce pe un ajutor de bucatar in multe directii diferite si ii va cere sa continue sa invete in permanenta la locul de munca. A invata cum sa devii un bun bucatar-sef necesita daruire si perseverenta, dar aceasta este o cariera foarte plina de satisfactii daca ai personalitatea si dorinta de a o urma.
Lasă un răspuns