De la Bridgerton pana la Generatia Z, acest articol vestimentar sau lenjerie sexy devine inca o data popular. Insa sa fie oare corsetul un instrument de tortura sau o arma de forta si emancipare?
Femeia cu curbe si forme generoase este femeia secolului 21, iar corsetele nu sunt straine de acest tip de silueta. Corsetul a fost considerat un simbol al oprimarii femeilor, iar reformistii modei au sustinut, de asemenea, ca din cauza purtarii corsetelor, corpul feminin este expus riscului de deformare.
Karolina Laskowska, un designer britanic de lenjerie intima care creeaza corsete hand-made din 2012, contrazice aceasta idee. Ea spune ca un corset perfect potrivit poate „inlatura tensiunea de pe umeri si de pe cutia toracica”, fiind astfel mai confortabil decat un sutien. Unii clienti, spune ea, au asemanat sentimentul purtarii unui corset cu o imbratisare minunata.
Corsetele si-au facut loc in cultura pop a secolului 21 si in spatiul modei, indepartandu-se de regalitate si de nobilime si avand o revenire agresiva, care nu da deloc semne de incetinire. Corsetele au evoluat de la lenjerie intima la haine de sine statatoare, venind cu stiluri si siluete diferite.
Corsetele se simt, insa, ca la ele acasa si dincolo de lenjeria de corp, sculptand corpul chiar si in tinute de baza, incepand de la pantaloni cu talie inalta si ajungand pana la jachete, rochii si topuri. Versatilitatea spatiului modei a imbratisat acceptarea tot mai mare si mai rapida a corsetului, o piesa care imbratiseaza silueta si transforma corpul. Iar astazi este aproape imposibil sa participi la un eveniment fara sa vezi o multime de femei care poarta corsete si care emana frumusete si tinuta.
Corsetul este iubit in primul rand pentru capacitatile sale de sculptare a corpului si pentru faptul ca imbunatatesc rapid postura si confera clasa. Datorita designerilor din toata lumnea, corsetele si-au facut o revenire majora, reamintindu-ne de ce sunt privite la nivel larg ca niste piese atemporale.
Desi acest element de moda este magic in interpretarea sa, nu putem sa nu ne intrebam daca nu exista mai mult de explorat in spatiul modei cand vine vorba despre corset. E posibil oare ca unul dintre factorii determinanti majori ai acestui festin al dragostei sa fie concentrarea pe un anumit tip de corp?
De-a lungul secolelor 20 si 21, ideea mainstream legata de “forma perfecta de corp” feminin s-a schimbat aproape la fel de des ca si trendurile din moda. In unele cazuri, contrastul de la un deceniu la altul intre ideile privind silueta feminina perfecta este socant si spune foarte multe despre atitudinile publice la momente respective – standardele de frumusete erau legate de parerea oamenilor despre formele femeilor.
Fara doar si poate, o talie de viespe este minunata, insa ne pasa si de ceea ce se afla in spatele acesteia?
Sursa: https://guardian.ng/life/creativity-beyond-the-corsets-body-trend-and-fashion/
Lasă un răspuns