Ai o cina cu prietenii si nu stii cum sa alegi bauturile care sa insoteasca cina? Continuati sa cititi, deoarece expertul nostru impartaseste sfaturi si sugestii pentru a va asigura ca in intalnirea dumneavoastra reusiti sa va rasfatati oaspetii si sa aveti o experienta placuta.
„Cel mai bun vin este cel care este impartit”, spun specialistii in bauturi fine. Aceasta este una dintre cele mai iconice fraze pentru aceia dintre noi care iubesc vinul.
Pentru unii, starea de spirit influenteaza foarte mult modul in care percepem multi dintre stimulii care ne insotesc zi de zi, asa ca una dintre modalitatile noastre preferate de a petrece timp este in jurul mesei, plina de prieteni si impartasind bauturile si mancarurile lor preferate.
Daca vrei sa alegi o bautura buna, fina si de calitate, intra pe Rom Foursquare.
Ofera mai multe bauturi la alegere atunci cand organizezi o cina cu prietenii, la tine acasa
Primul lucru la care ne gandim atunci cand suntem gazdele unei cine este ca ca ar trebui sa oferim diferite optiuni oaspetilor nostri. Una dintre cele mai frecvente greseli este sa cumparati sau sa aveti o singura bautura in casa. Pentru acea cina este necesar sa aveti minim trei feluri de bautura.
De asemenea nu uita de apa sau suc pentru unele persoane care nu beau alcool deloc. Ai grija sa fie pastrate la rece toate bauturile pentru ca deja stim cu totii ca ele calde, nu au un gust deloc bun.
Luati in considerare tipul de alimente pe care il veti consuma la cina
Urmatorul lucru ce ramane de facut a fost sa ne gandim la bauturi in functie de ceea ce vom manca. In cazul in care sa zicem ca la masa se consuma pizza sau paste, se opteaza pentru a cumpara un vin rosu deschis. Nu stim mai multe detalii despre topping-uri, asa ca ne putem adapta la cele trei soiuri ale acestei bauturi si asta ar merge bine cu aluatul unei pizza: merlot, sangiovese si carmenere.
Optiunile se imbunatatesc daca cunoasteti gusturile oaspetilor dvs. Dar de multe ori pentru ca stiam ca unuia dintre cuplurile invitate nu le place vinul, putem lua si bere.
Luati in considerare numarul de oaspeti si cocktail-uri
Daca aveti prieteni carora le place sa petreaca pana noaptea tarziu, ai putea lua in calcul si cateva reteta de cocktail.
Iata cateva sfaturi utile ca un rezumat a ceea ce este scris mai sus:
– O sticla de vin de 750 ml este suficienta pentru cinci persoane, luand in considerare un pahar pentru fiecare oaspete.
– Este normal ca la o cina fiecare oaspete sa aiba doua pahare de vin, deci este ideal sa contemplati doua sticle pentru o cina de cinci persoane.
– Bauturile sunt intotdeauna calculate cu o marja de 15%, adica ar trebui sa luati intotdeauna in considerare faptul ca oaspetii ar putea solicita cu 15% mai mult decat a calculat.
Istoria bauturilor alcoolice
Capacitatea de a metaboliza alcoolul este probabil anterioara umanitatii, primatele care mananca fructe in fermentatie. Cea mai veche fabrica de bere verificabila a fost gasita intr-un loc de inmormantare preistoric intr-o pestera de langa Haifa, in Israelul modern .
Cercetatorii au gasit reziduuri de bere veche de 13.000 de ani despre care cred ca ar fi fost folosite pentru sarbatori rituale pentru a onora mortii. Urmele unui alcool pe baza de grau si orz au fost gasite in mortare de piatra sculptate in podeaua pesterii. Unii au propus ca bauturile alcoolice au precedat agricultura si a fost dorinta pentru bauturi alcoolice care a dus la agricultura si civilizatie.
Inca din anul 7000 i.Hr., analiza chimica a borcanelor din satul neolitic Jiahu din provincia Henan din nordul Chinei a scos la iveala urme ale unei bauturi fermentate mixte.
Potrivit unui studiu publicat in Proceedings of the National Academy of Sciences [6] in decembrie 2004, analiza chimica a reziduului a confirmat ca o bautura fermentata din struguri, fructe de paducel, miere si orez a fost produsa in 7000. –6650 i.Hr. Acesta este aproximativ momentul in care berea de orz si vinul de struguri incepeau sa fie facute in Orientul Mijlociu .
S-au gasit, de asemenea, dovezi ale bauturilor alcoolice datand intre 5400 si 5000 i.Hr. in Hajji Firuz Tepe in Iran, 3150 i.Hr. in Egiptul antic , 3000 i.Hr. in Babilon , 2000 i.Hr. in Mexicul prehispanic si 1500 i.Hr. in Sudan. Potrivit Guinness , cele mai vechi dovezi ferme ale productiei de vin dateaza din anul 6000 i.Hr. in Georgia.
Utilizarea medicinala a alcoolului a fost mentionata in textele sumeriene si egiptene datand din aproximativ 2100 i.Hr. Biblia ebraica recomanda sa dati bauturi alcoolice celor care sunt pe moarte sau sunt depresivi, pentru ca acestia sa-si uite problemele.
Vinul era consumat in Grecia clasica la micul dejun sau la simpozioane , iar in secolul I i.Hr. a facut parte din dieta majoritatii cetatenilor romani. Atat grecii, cat si romanii au baut in general vin diluat (taria variind de la 1 parte vin si 1 parte apa, la 1 parte vin si 4 parti apa).
Lasă un răspuns