Procedurile de repatriere a corpului sau cenusii unei persoane dragi care a murit departe de tara lor pot fi complexe si ar trebui facute in cel mai scurt timp posibil, deci este recomandabil sa cunoasteti in prealabil pasii si cerintele unui astfel de proces.
In acest fel vom evita cheltuielile si vom avea mai putina suferinta adaugata la durerea pierderii membrului familiei noastre. Cine ofera acest serviciu? Care sunt urmatorii pasi? Cat costa? Repatrierea este posibila in vremuri de pandemie de COVID-19? Un ghid pentru repatrierea cadavrelor celor dragi decedati.
Anticipati faptele
Moartea si repatrierea unei persoane dragi sunt evenimente pentru care putini oameni sunt pregatiti. Prin urmare, inainte de a fi surprinsi de o fatalitate, este bine sa cunoastem alternativele care exista si sa luam in considerare investitia in ele.
Asigurare funerara sau de deces: exista companii de asigurari care garanteaza protejatului sa aiba grija de procedurile legale de ingropare a corpului sau in patria sa, daca aceasta este dorinta sa.
De asemenea, ofera despagubiri pentru deces beneficiarilor, pentru a acoperi cheltuielile pe care le provoaca. Acest tip de asigurare este reinnoita in fiecare an. Companiile ofera diferite optiuni; cerintele si costurile variaza in functie de factori precum varsta asiguratului si tipul de acoperire dorit.
Asigurarile funerare ofera ingrijire 24 de ore pe zi, 365 de zile pe an. Dupa deces, rudele raporteaza decesul companiilor, care isi vor asuma imediat procesul in intregime, adica vor colecta cadavrul in locul in care a avut loc decesul si vor fi responsabile pana la inmormantarea sau incinerarea in tara de destinatie.
Companiile de transport funerar: in acest moment, timpul este un factor esential. Daca nu aveti niciunul dintre cele de mai sus, o alternativa rapida si eficienta este sa angajati, in momentul decesului persoanei iubite, o agentie internationala de servicii funerare care ofera planuri personalizate in functie de nevoile fiecarei familii. „Odata ce primim un apel de deces, personalizam serviciul de repatriere la nevoile fiecarei familii si trimitem o oferta”, spun specialistii in acest domeniu…
Citeste tot despre repatriere decedati si afla mai multe despre aceste servicii.
Daca accepta conditiile conducerii, in cateva ore echipa soseste sa faca ridicarea corpului, sa ofere sprijin si sa coordoneze celelalte parti ale documentatiei, procedurilor cu consulatul, compania aeriana si cerintele tarii gazda.
Se garanteaza ca trupul este repatriat si incinerat sau ingropat in tara aleasa. Serviciile se adreseaza persoanelor fizice, dar sunt si ultima veriga din lantul de asiguratori.
Particularitatile repatrierii din cauza coronavirusului
In vremuri de COVID-19, procedurile si procesele de repatriere au avut unele modificari si au prezentat variatii in timpul transferului ramasitelor.
Transferul cenusii: autoritatile sanitare interzic repatrierea cadavrelor persoanelor care au murit din cauza COVID-19 si impun incinerarea acestora pentru o mai mare siguranta si, astfel, pentru a evita orice risc de contagiune.
Costuri: Majoritatea planurilor si asigurari isi mentin ratele, dar costul serviciilor unei companii pentru transferul organismului a crescut din cauza cererii ridicate.
Intarzierea in timp: transferul de cenusa poate dura o luna din cauza cresterii numarului de persoane ucise, precum si a reducerii zborurilor internationale.
Comisioane consulare: Din cauza pandemiei de coronavirus, ingrijirea la multe consulate necesita o programare. Acum, mai mult ca niciodata, este important ca comunitatea sa stie ca au servicii consulare, desi nu mai sunt la orele obisnuite. [Acestia trebuie sa fie informati prin intermediul paginilor web ale consulatului tarii respective sau al liniilor telefonice ale acestora.
Obiceiuri funerare mai putin cunoscute
Pentru ca am inteles deja cu ce se ocupa serviciile de repatriere, am decis sa facem si un mic capitol interesant despre modul in care decedatii pot fi ingropati si in alte state.
- Inmormantarea tinguiana: face sa para ca sunt inca in viata
Poporul tinguian din Filipine imbraca trupurile in cele mai bune haine, le aseaza pe un scaun si isi aseaza o tigara aprinsa in buze.
- Inmormantarea Caviteno
Caviteño, care locuiesc langa Manila, isi ingroapa mortii intr-un trunchi de copac scobit. Arborele este selectat cu putin timp inainte de moartea persoanei.
- Inmormantarea Apayo
Apayo, care locuiesc in nordul Filipinelor, isi ingroapa mortii sub bucatarie. Cu siguranta exista o explicatie in acest sens, insa nimeni nu s-a gandit ca ar fi suficient de important acest popor incat sa o documenteze.
- Inmormantare ecologica
In aceasta metoda, sariti procesele de imbalsamare si obtineti sicrie biodegradabile, de salcie, care se descompun in pamant.
- Inmormantarea zoroastriana
Cadavrul este spalat cu urina de taur, dupa care este vizitat de un caine sfant, sau „Sagdid”. Apoi este asezat deasupra turnului tacerii, unde este devorat rapid de vulturi.
- Inmormantarea totemului Haida
Poporul Haida din America de Nord avea un ritual special pentru moartea unui sef sau saman. Corpul ar fi strivit pana la o pulpa cu bate si pus intr-o cutie de valize. Cutia ar fi apoi plasata intr-un totem mortuar din fata casei persoanei decedate.
Lasă un răspuns