Vinul Pinot Noir este preferatul multora, însă sunt puțini cei care știu cum să îl asocieze și să se bucure cu adevărat de valoarea sa. Ca să îți venim în ajutor am pregătit un mic ghid pe care îl poți urma, astfel încât să îți fie cât mai ușor să ții cont de asocierile culinare pentru a te bucura mereu de o experiență cât mai plăcută.
Gustări rapide alături de Pinot Noir
Pentru o gustare ușoară alături de un pahar de Pinot Noir, biscuiții sărați, un platou cu mezeluri fine sau brânza de capră cremoasă sunt alegeri perfecte. Nucile sau fructele uscate completează și ele minunat aromele vinului, dar nu uita nici de snacks-uri precum Doritos!
Aperitive și Pinot Noir
Un Pinot Noir se potrivește de minune cu diverse sortimente de mezeluri și brânzeturi fine, mai ales cu arome mai intense. Dar adevărata magie o fac ciupercile, care completează perfect notele de pământ și fructate ale vinului, iar ciupercile umplute sunt o alegere grozavă!
Pizza și Pinot Noir
Adepții pizzei știu deja cât de bine se potrivesc aromele, dar iată secretul: brânza topită și ciupercile fac minuni în combinație cu un Pinot Noir, așa că înlocuiește paharul de Cola cu unul de vin.
Sandvișuri interesante alături de Pinot Noir
Atât timp cât ai o brânză de capră și carne fragedă, sendvișul tău va fi un succes alături de acest vin. Un exemplu delicios? Croque Monsieur pentru că dispune de un aluat crocant și untos. Sandvișurile cu ciuperci Portobello se potrivesc și ele minunat, dar nu uita nici de variantele simple, un piept de pui la grătar sau sandvișuri cu curcan – Pinot Noir nu te va dezamăgi!
Pinot Noir și preparate din carne de pui și pasăre
Puiul și Pinot Noir formează o pereche excelentă, mai ales dacă optezi pentru un vin fructat, cu taninuri mai puțin pronunțate. Pui cu ciuperci, Marsala de pui cu un sos cremos de muștar sau chiar piept de pui la grătar sunt sugestii clasice.
Preparate din carne roșie alături de Pinot
Aromele pământii și structura delicată a Pinot-ului îl transformă într-o alegere inspirată alături de carne roșie fragedă. Se potrivește minunat cu vânatul precum căprioară, iepure sălbatic, rață, dar și cu bucăți fragede de vită – filet mignon sau coaste de miel.
Armonii delicioase cu carne de porc
Porcul și Pinot Noir sunt o combinație ce nu dezamăgește, mai ales datorită notelor afumate pe care le au în comun. Mușchiulețul de porc sau friptura din carne de porc la cuptor se potrivesc de minune cu acest vin roșu.
Preparate din iepure alături de Pinot Noir
Carnea fragedă de iepure, bine gătită, se va contopi armonios cu aciditatea vioaie a Pinot Noir-ului, așa că descoperă vinul Pinot Noir de la Budureasca și ia chiar acum o decizie inspirată.
Rață alături de Pinot Noir
Un duo clasic în lumea gastronomiei! Motivul? Rața se gătește minunat în combinații cu fructe, iar Pinot Noir aduce tocmai notele fructate care completează preparatul. Aciditatea vinului echilibrează și conținutul de grăsime al cărnii, pentru un rezultat echilibrat.
Pinot Noir și preparate vegetariene
Notele pământii ale vinului Pinot Noir îi permit să fie partenerul ideal pentru diverse preparate vegetariene. Ciupercile sunt alegerea evidentă, dar risotto cu legume, dovleacul copt sau varza de Bruxelles gătită bine se vor armoniza și ele minunat. Plantele aromatice precum oregano și legume precum sparanghelul sunt alte opțiuni excelente pe care merită să le ai în vedere.
Acum că știi care sunt cele mai bune combinații, tu pe care vrei să o încerci alături de un pahar de vin de la Crama Budureasca?
Lasă un răspuns