Ai probleme cu sobolanii si soarecii ? Acestia ti-au invadat spatiul si nu ai ideea cum sa scapi de ei ? Cauta specialistii si lasa-te ajutat de o deratizare completa in Bucuresti si de eliminare a acestor rozatoare extrem de periculoase pentru organismul uman.
Deratizarea rozatoarelor
Rozatoarele pot fi controlate cu succes printr-o varietate de mijloace. Acest articol ofera informatii despre prevenirea, identificarea si tratamentul infestarilor cu rozatoare. Sunt incluse, de asemenea, reglementarile privind produsele pentru controlul rozatoarelor si utilizarea in conditii de siguranta a pesticidelor.
De ce sa va faceti griji: In fiecare an, rozatoarele provoaca daune semnificative bunurilor si proviziilor alimentare. In plus fata de deteriorarea proprietatii, rozatoarele pot raspandi boli, creand un risc grav pentru sanatatea publica.
Bolile transmise de rozatoare pot fi transferate direct oamenilor prin rana cauzata de o muscatura sau de consumul de alimente si/sau apa contaminate sau indirect prin capuse, acarieni si purici care transmit infectia oamenilor dupa hranirea rozatoarelor infectate.
Ce puteti face: Puteti face multe pentru a preveni sau trata problemele cu rozatoarele, chiar si fara a recurge la utilizarea rodenticidelor chimice. Aflati mai multe despre controlul rozatoarelor si utilizarea si reglarea in conditii de siguranta a utilizarii rodenticidelor.
Prevenirea daunatorilor
Pentru a preveni si a evita contactul cu rozatoarele, eliminati sursele de hrana, apa si articolele care pot oferi adapost.
- Sigilati gaurile din interiorul si din afara casei pentru a preveni intrarea rozatoarelor.
- Prindeti rozatoarele in afara casei pentru a ajuta la reducerea populatiei de rozatoare din interior.
- Curatati casa bine pentru a elimina sursele de hrana si locurile de cuibarit.
Identificarea infestarilor cu rozatoare
Daca masurile preventive nu functioneaza pe cont propriu, controlul rozatoarelor va depinde de identificarea sursei problemei pentru a alege o metoda de tratament adecvata. Cu exceptia cazului in care infestarea este severa, este posibil sa nu vedeti niciodata fizic un soarece sau un sobolan. Unele semne de infestare cu rozatoare pot include:
- Excremente de rozatoare in jurul recipientelor pentru alimente, in sertare sau dulapuri si/ sau sub chiuveta;
- Materiale cum ar fi bucati de hartie, panza sau parti de plante uscate din care ei isi fac cuibul ;
- Dovezi in ambalajele alimentelor care au fot muscate,
Tratarea infestarilor cu rozatoare
Pentru a elimina rozatoarele, va trebui sa utilizati capcane sau rodenticide.
Capcanele includ:
- Capcane letale– cum ar fi capcanele de imobilizare, concepute pentru a prinde si ucide rozatoarele.
- Capcanele neletale– cum ar fi capcanele asemanatoare custilor, capteaza rozatoarele in viata si fara a le face rau, dar acestea trebuie apoi eliberate sau ucise. Cu exceptia cazului in care ati sigilat punctele de intrare in casa dvs., rozatoarele vii eliberate afara pot reintra in casa dvs.
Rodenticidele sunt produse dezvoltate pentru a ucide rozatoarele si sunt de obicei vandute sub forma de momeli sau pulbere de urmarire. Rodenticidele includ:
- Momeli– combina rodenticidele cu alimente pentru a atrage rozatoarele. Ele pot fi formulate in blocuri sau pasta si pot fi incluse intr-o statie de momeala.
- Pulbere de urmarire a rodenticidelor .Pulberea se ataseaza de picioare si piele si este ingerata atunci cand rozatoarele se ling pentru a se curata.
Ce riscuri iti aduc sobolanii?
Chiar daca rozatoarele ti se par inofensive, ele nu sunt de fapt asa. Se stie de fapt ca ele sunt responsabile pentru mai multe boli grave si ca pot transmise bacterii si infectii prin intermediul lor. De aceea, se recomanda sa iei mereu masuri pentru a preveni bolile atunci cand este vorba despre daunatori.
Hantavirusul este de fapt un virus care este inhalat, transmis prin muscaturi si prin fecale si urina de rozatoare, dar si prin contactul cu mancarea contaminata. Atunci cand iei astfel de boli cu siguranta nu vei avea simptome imediat, dar pot sa apara simptome chiar si la 5 saptamani si acestea se confunda usor cu gripa.
Cele mai comune simptime sunt oboseala, febra, durerile de muschi, durerile de solduri, durerile de umeri, durerile de cap si ametelile sau frisoanele. Acesta este de fapt inceputul pentru ca ulterior pot sa apara simptome ceva mai grave care vor pune in pericol aparatul respirator asa cum se intampla cu insuficienta rentala si cu tusea. De obicei rata de mortalitate este de 38 de procente.
CML este de asemenea o infectie care ar trebui sa iti genereze semne de exclamare pentru ca este in general transmisa se soarecii de casa. In plus, este estimat faptul ca in jur de 5 procente din soarecii de casa sunt cunoscuti pentru faptul ca au potentialul de a purta un astfe de virus si pot sa infesteze de asemenea alte rozatoare.
Tinand cont de aceste aspecte, eliminarea soarecilor este foarte importanta si ar trebui sa aiba loc cat mai rapid si cat mai bine pentru a te asigura ca la final soarecii dispar complet.
Lasă un răspuns