Ușile astăzi vin în mai multe forme, dimensiuni, culori și, desigur, materiale. Oțelul, aluminiul, fibra de sticlă și PVC sunt printre cele mai des utilizate materiale în domeniu. Tipul de material pe care îl alegi pentru ușa ta va depinde de mai multe aspecte, nu în ultimul rând de buget, dar astăzi te îndemnăm să iei în considerare clasica ușă din lemn și am să îți explic și de ce, după atâția ani, rămâne campioana neînvinsă a tuturor ușilor.
Uși din lemn: de interior sau de exterior?
Pe scurt, lemnul este ideal atât pentru ușile din interiorul casei tale, cât și pentru cea de la intrare.
Ușile exterioare din lemn oferă rezistență și securitate, în timp ce ușile interioare din lemn oferă o senzație de înaltă calitate, o suprafață ușor de reparat și o durabilitate incredibilă.
De ce să alegi ușile din lemn?
Înainte de a intra în avantajele și dezavantajele ușilor din lemn, este util să explicăm că există două tipuri principale de uși din lemn disponibile: usi lemn masiv și uși lemn prelucrat.
Ușile din lemn masiv sunt realizate dintr-o singură bucată de lemn sau mai multe bucăți din aceeași varietate de lemn lipite împreună pentru a face o construcție continuă și solidă.
Lemnul prelucrat are un strat exterior și un strat interior. Stratul exterior (sau furnir) este realizat dintr-o bucată de lemn mai scumpă și mai calitativă, în timp ce stratul interior este format din lemn mai ieftin.
Deoarece utilizează o cantitate mai mică de lemn de înaltă calitate, ușile din lemn prelucrat tind să fie mai ieftine decât ușile din lemn masiv – dar care ușă este mai bună?
La exterior, estetica este foarte asemănătoare, dar ușile prelucrate nu se deformează și pot fi mai eficiente din punct de vedere termic. Pe de altă parte, ușile din lemn masiv pot fi mult mai ușor de reparat.
Beneficiile ușilor din lemn
Unul dintre cele mai mari beneficii ale unei uși de la intrare din lemn este cât de grozav arată. Având un material de construcție natural și extrem de versatil, ușile din lemn vin într-o gamă mult mai largă de modele decât omologii lor din PVC, fibră de sticlă sau metal. Meșteșugul este clar vizibil, ceea ce se adaugă la aspectul generală.
Versatilitatea lor înseamnă că pot fi adaptate (ca dimensiune, tip lemn și design) specificului casei și pentru că nu există două bucăți de lemn exact la fel, vei fi posesorul unei uși unice de intrare în casă . Avantajul major al acestor uși este faptul că orice îți dorești se poate realiza. De la material, culoare , dimensiuni, finisaje, totul se realizează după bunul tău plac
Unul alt mare plus al ușilor din lemn este securitatea. Ușile din lemn sunt incredibil de puternice, iar faptul că au rezistat pe piață de-a lungul sutelor de ani înseamnă că sunt durabile și trainice. Lemnul este unul dintre puținele materiale pentru uși care poate fi reparat, deoarece este maleabil și ușor de lucrat cu el .
Toate aceste lucruri sunt importante, dar avantajele ușilor din lemn nu s-au sfârșit: lemnul este un excelent izolator natural. Proprietățile materialului: păstrează căldura și atenuează zgomotele.
Dezavantajele ușilor din lemn
Nu există nicio îndoială că avantajele depășesc cu mult dezavantajele ușilor din lemn. Cu toate acestea, ți-am face un deserviciu dacă nu am vorbi și despre potențialele probleme cu ușile din lemn.
Dezavantajul principal al ușilor din lemn este costul acestora. Acestea se poziționează în categoria de uși de lux și, ca atare, prețul este mai mare decât la ușile din materiale mai ieftine. Cu toate acestea, o ușă din lemn masiv va trebui înlocuită mai rar, ceea ce înseamnă că ar trebui să economisești pe termen lung.
Eficiența, longevitatea și îngrijirea mediului, fac din ușile de lemn soluția ideală pentru o schimbare cu stil în casa ta.
Lasă un răspuns