In generatia noastra actuala rapida, cutiile de depozitare sau de plastic devin destul de populare datorita beneficiilor lor foarte utile. Ele au multe avantaje in comparatie cu alte cutii de depozitare, dar au si dezavantaje minime. Deci, de ce anume ar trebui sa utilizati plastic pentru depozitare?
Un motiv bun este de a evita ruginirea si distrugerea elementelor dumneavoastra. Cutiile de depozitare din plastic sunt foarte populare si versatile, deoarece nu ruginesc. Si pentru ca sunteti sigur ca cutiile de depozitare din plastic nu vor rugini, atunci puteti utiliza in mod liber produse uscate si chiar umede pentru a le depozita in cutii, fara a deteriora ambalajul sau alt continut al acestora.
Pe langa faptul ca nu ruginesc, ele sunt durabile si rezistente, ceea ce face ca si calitatea lor sa fie unul dintre cele mai bune materiale pentru depozitare. Plasticul este absolut usor si rezistent. Aceasta calitate poate fi cu siguranta de ajutor, deoarece va fi usor sa mutati recipientul dintr-o camera in alta si poate fi usor de adus la birou.
Ca si alte materiale, cum ar fi cutiile de depozitare din lemn, acestea nu ocupa mult spatiu, deoarece plasticul este subtire si foarte util, deoarece pot detine multe elemente, dar inca ocupa putin spatiu. Un alt motiv pentru care companiile si producatorii de pungi folosesc plasticul pentru a-si implementa produsele este ca materialele plastice sunt maleabile. Ele pot fi usor plasate in zone inguste ale camerei sau dulapurilor. Vezi detalii pe Schoellerallibert.com.
Deci, daca ne gandim la asta, este destul de evident de ce cutii de plastic devin populare. Sunt rezistente, durabile, usoare si fiabile. Ele sunt, de asemenea, accesibile in comparatie cu toate celelalte materiale, cutiile de carton fiind singurul material mai ieftin. Principala preocupare a cutiilor de carton este ca acestea sunt mai putin durabile si pot fi usor de spart, ceea ce le face nesigure pentru transportul pe distante lungi.
Marile companii de transport maritim au folosit cutii de carton din cauza costurilor lor economice si a caracteristicilor super usoare, dar daca ar trece la cutii de plastic reutilizabile, probabil ca ar economisi mai mult pe termen lung.
Un alt avantaj al plasticului este ca este foarte usor de curatat. Ele nu reprezinta o amenintare pentru mediul nostru si par prezentabile. In comparatie cu materialele plastice, materiale precum metalul, cartonul si lemnul prezinta probleme atunci cand sunt ude sau scufundate in apa. Materialele plastice, pe de alta parte, nu prezinta probleme, chiar daca sunt spalate cu apa. Cand ne gandim la asta, nu pare un mare avantaj, dar daca ne uitam atenti la circumstantele normale, multe articole se varsa adesea atunci cand sunt expediate.
Daca obiectele ar fi expediate in cutii metalice, ar rugini. In cazul in care acestea sunt expediate cu cutii de carton, acestea s-ar putea rupe cu usurinta. Cu toate avantajele cutiilor de depozitare din plastic, ai crede ca acest lucru este suficient pentru a te convinge sa cumperi una.
Cum este inventat plasticul?
Industria plasticului include productia globala, combinarea , conversia si vanzarea produselor din plastic. Desi Orientul Mijlociu si Rusia produc majoritatea materiilor prime petrochimice necesare; productia de plastic este concentrata in estul si vestul global. Industria plasticului cuprinde un numar mare de companii si poate fi impartita in mai multe sectoare:
Se estimeaza ca s-au produs 9,2 miliarde de tone de plastic intre 1950 si 2017, mai mult de jumatate dintre acestea fiind produse din 2004. De la nasterea industriei plasticului in anii 1950, productia globala a crescut enorm, ajungand la 400 de milioane de tone pe an. in 2021, fata de 381 de milioane de tone metrice in 2015. Din anii 1950 a avut loc o crestere rapida a utilizarii materialelor plastice pentru ambalare, in constructii si constructii si in alte sectoare. Daca tendintele globale privind cererea de plastic continua, se estimeaza ca pana in 2050 productia globala anuala de plastic va depasi 1,1 miliarde de tone anual.
Liniile verticale denota recesiunea din 1973–1975 si criza financiara din 2007–2008 , care au cauzat reduceri scurte ale productiei de plastic. Materialele plastice sunt produse in fabrici chimice prin polimerizarea materiilor prime lor (monomeri); care sunt aproape intotdeauna de natura petrochimica . Astfel de instalatii sunt in mod normal mari si sunt vizual similare cu rafinariile de petrol, cu conducte intinse care circula peste tot. Dimensiunea mare a acestor instalatii le permite sa exploateze economii de scara . In ciuda acestui fapt, productia de plastic nu este deosebit de monopolizata, aproximativ 100 de companii reprezentand 90% din productia globala. Aceasta include un amestec de intreprinderi private si de stat. Aproximativ jumatate din intreaga productie are loc in Asia de Est, China fiind cel mai mare producator unic.
Din punct de vedere istoric, Europa si America de Nord au dominat productia globala de materiale plastice. Cu toate acestea, din 2010, Asia a aparut ca un producator semnificativ, China reprezentand 31% din productia totala de rasini plastice in 2020.
Lasă un răspuns