Intr-un birou mic, imprimanta este un element esential pentru a indeplini sarcinile de zi cu zi. Din acest motiv, atunci cand achizitionam un echipament de imprimare, trebuie sa avem mare grija in selectarea dispozitivului care se potriveste cel mai bine nevoilor noastre in acest domeniu.
Cu toate acestea, odata ce il instalam in biroul sau spatiul nostru de lucru, nu putem cadea in greseala de a nu ne face griji.
Trebuie sa fim constienti, in calitate de utilizatori profesionisti ai acestui dispozitiv, ca durata de viata utila a unei imprimante este legata de intretinerea si ingrijirea zilnica a acesteia. Incorporarea unor actiuni mici pentru a avea grija de dispozitivul nostru va favoriza faptul ca acesta isi indeplineste functia in mod optim timp de multi ani.
In plus, ingrijirea sa corecta va evita aparitia unor probleme care vor duce la o cheltuiala suplimentara de timp si bani si, in consecinta, la o scadere a productivitatii afacerii noastre.
Vrei sa stii ce trebuie sa incepi sa pui in practica? Iata cateva sfaturi atat pentru imprimantele cu cerneala, cat si pentru cele de toner. Noteaza!
- Intotdeauna urmati instructiunile producatorului. Este primul pas de urmat pentru a evita incidentele de pe dispozitivul nostru, indiferent de tipul acestuia. Revizuiti manualele si urmati instructiunile care va marcheaza.
- Alegeti o locatie potrivita. Evitati plasarea dispozitivului langa elemente care genereaza prea multa caldura, cum ar fi sobe sau radiatoare. Acest lucru poate determina echipa sa efectueze mai multe curatenii decat este necesar. De asemenea, trebuie sa retineti ca imprimanta trebuie sa fie amplasata intr-un spatiu in care ventilatoarele sau prizele de caldura nu sunt obstructionate. Indiferent daca aveti o imprimanta de injectie sau un laser, un mediu care nu indeplineste aceste conditii va poate deteriora dispozitivul.
- Utilizati consumabile originale. Ai pune un motor de alta marca de la original la masina ta? Este posibil sa nu functioneze la fel de eficient sau sa provoace daune semnificative vehiculului dvs. Acelasi lucru se poate intampla si cu o imprimanta. Pe langa faptul ca este o cheltuiala nereusita, utilizarea cartuselor non-originale poate ucide, de asemenea, imprimanta, provocand defectiuni de imprimare si scurgeri de cerneala care vor diminua eficacitatea si, prin urmare, durata de viata a dispozitivului.
- Aveti grija atunci cand manipulati consumabilele. Cand trebuie sa schimbati cartusul de cerneala sau tonerul, evitati fortarea suporturilor sau atingerea partilor sensibile ale acestora, cum ar fi injectoarele sau cipul, deoarece riscam sa producem o defectiune.
- Efectuati o curatare regulata a dispozitivului. In imprimantele laser, este convenabil sa efectuati o curatare regulata a rolelor de alimentare cu tambur si hartie, pentru a elimina reziduurile si praful, dar trebuie sa fim atenti la produsele pe care le folosim pentru aceasta. Renuntati la produsele de curatare, in special cele corozive. Cel mai bine este sa inmuiati un tampon mic sau o carpa in alcool izopropilic si sa curatati cu miscari blande si fara a tensiona mecanismele dispozitivului. In imprimantele cu cerneala, putem urma aceleasi sfaturi pentru curatarea capetelor, dar trebuie sa stiti ca aceasta curatare se face automat.
- Nici nu va ganditi sa dezasamblati imprimanta! Daca dispozitivul are probleme tehnice… nu te face eroul. Cel mai rau lucru care se poate face in cazul unei defectiuni este sa dezasamblati echipamentul, deoarece ati putea deteriora un element sensibil sau mult mai rau: anulati garantia. In cazul oricarui eveniment neprevazut, bazati-va intotdeauna pe serviciul tehnic si apelati cu incredere la un specialist in domeniu pentru a rezolva problema.
- Nu deconectati echipamentul de cerneala. Daca credeti ca deconectarea imprimantei de cerneala va economisi energie va inselati. Asa cum am mai spus, acest tip de echipament efectueaza automat curatarea, dar pentru a indeplini aceasta functie echipamentul trebuie sa aiba curent electric. Nu va faceti griji cu privire la consumul de energie, deoarece produsele utilizeaza tehnologia low-power in modul standby, cu un consum de doar 0,2W.
Iata cateva sfaturi utile de urmat pentru a avea grija de echipamentul de imprimare. Urmati-le si dispozitivul va dura mult timp, evitand, in plus, cheltuieli extraordinare in intretinere sau aranjamente care vor destabiliza conturile afacerii dumneavoastra si va vor reduce productivitatea. Imprimanta este un element indispensabil in munca ta, asa ca… ofera-i ingrijirea pe care o merita!
Vrei sa schimbi cartusul imprimantei tale? Cartushop.ro este exact acel furnizor de care aveti nevoie. Puteti gasi in magazin mai multe produse pe care sa le utilizati pentru imprimanta astfel incat sa o puteti folosi corect.
Ce tip de card si imprimanta este cel mai bine sa cumparati?
Cand doriti sa cumparati o imprimanta pentru carduri si acreditari, este obisnuit sa gasiti o multime de optiuni pe piata, deci este bine sa stiti cateva caracteristici de baza pe care echipamentul trebuie sa le aiba, astfel incat sa devina o achizitie de succes si sa nu existe probleme in folosirea acesteia.
Lasă un răspuns