Dacă petreci mult timp în bucătărie, atunci cunoști importanța unui șorț de bucătar potrivit. Acesta este special conceput pentru a te proteja de stropii de ulei ce pot sări din tigaia încinsă, de petele sosurilor sau orice alt tip de murdărie regăsită în timpul preparării diverselor tipuri de mâncare.
Un șorț din denim negru este recomandat pentru protejarea hainelor lucrătorilor din industria alimentară, bucătarilor, ospătarilor, barmanilor sau chelnerilor din industria HoReCa.
Șortul din denim îți protejează hainele, dar și clienții
Șorțurile sunt foarte populare în bucătăriile restaurantelor, și nu numai. Principalul scop al acestora este protejarea împotriva scurgerilor și petelor pe haine. Sunt de asemenea utile atunci când te murdărești pe mâini, pentru că te poți șterge pe șorț. Recomandată este totuși spălarea mâinilor după fiecare activitate ce provoacă murdărie. De asemenea, șorțurile identifică angajații dintr-un restaurant sau industria alimentară.
Alegerea și purtarea unui sort denim de bucatar în scopuri igienice, acoperind partea din față a corpului este imperios necesară. În primul rând protejează hainele de praf, murdărie, pete de ulei sau sosuri de roșii ce pot sări în timpul gătitului sau atunci când servești, cureți sau îndeplinești orice altă sarcină ce îți poate murdării hainele și acționează ca o barieră de protecție.
Totodată, un șorț din denim protejează alimentele ce urmează a fi procesate de diverși germeni, germeni ce pot și ușor transferați din exterior prin intermediul hainelor, către alimentele gătite. Simpla purtare a unui șorț contribuie la reducerea acestui risc.
Șorțurile sunt funcționale
Funcționalitatea unui sort este oferită de protejarea contra murdăriei, căldurii. Acoperă suficient corpul, astfel încât să creeze o barieră perfectă între haine și sarcinile de lucru, iar datorită materialului din care este confecționat, un șorț este rezistent și elastic.
Șorțurile din denim permit, de asemenea, un mediu de lucru igienic. Dacă te ocupi de menaj și alegi un astfel de șorț, trebuie să știi că acesta îți va proteja în mod corespunzător atât îmbrăcămintea, cât și pe tine atunci când cureți medii neigienice.
Domeniul versatil de aplicabilitate al utilizării unui șorț din denim, îl face potrivit atât pentru chefii marilor restaurante care doresc să-și protejeze hainele contra murdăriei, pentru măcelarii din carmangerii care nu vor să se păteze cu sânge și chiar de un pictor care nu dorește să se murdărească de vopsea atunci când pictează.
Un șorț din denim prevăzut cu buzunare este o alegere potrivită pentru orice lucrător. Acesta îți permite să păstrezi la îndemână obiectele cele mai necesare desfășurării activității în condiții rapide.
Unele șorțuri sunt prevăzute cu buzunare, ceea ce vă permite să aveți la îndemână un burete sau o cârpă de spălat, permițându-vă să curățați blaturile de bucătărie sau să ștergeți vasele înainte de servire. Amintiți-vă că este esențial să vă păstrați șorțurile curate pentru fiecare utilizare.
Unii oameni poartă șorțuri pentru a le fi identificată poziția dintr-un restaurant sau alt loc de muncă, mai ușor. Alții le poartă pur și simplu pentru a-i face să se simtă speciali atunci când gătesc pentru cei dragi.
Un șorț emană profesionalism, împiedică hainele să vină în contact cu mâncarea; prin urmare, orice germeni, praf, păr, rămân în șorț și în afara farfuriei.
Purtarea unui șorț arată respectul pentru clienți și colegi. Este important să folosești un șorț corespunzător, care să se potrivească cu cerințele tale.
Lasă un răspuns