Toate solutiile de iluminat la indemana
Crearea unui mediu linistit si senin in dormitor este esentiala pentru a dormi si a va odihni la maxim. Pentru a realiza acest lucru exista anumite premise care trebuie indeplinite si una dintre ele este de a alege iluminarea potrivita: moale, calda si confortabila. Aici aveti o revizuire a celor mai interesante optiuni.
De cata lumina am nevoie in dormitorul meu?
Pentru a sti daca aveti multa sau putina lumina in dormitor, va trebui sa evaluati toate sursele de iluminat care sunt incluse in acesta: de la lampa de tavan la spoturile incorporate, daca le aveti.
De asemenea, atentie la spoturile de perete si orice alt punct de lumina indirecta, indiferent cat de slab ar putea parea. Luati in considerare designul iluminarii camerei pentru a sti in ce masura trebuie sa o remodelati. Aici, poti vedea mai multe tipuri de corpuri de iluminat pe care sa le incluzi in casa ta.
Cum sa poti ilumina in mod corespunzator un dormitor
Iluminatul este un element indispensabil in orice camera, dar capata o importanta deosebita in dormitoare.
Camerele sunt spatii care sunt folosite pentru diverse activitati: odihna, cititi,sa stati cu familia… Sau chiar de joaca in cazul celor mici. De aceea, este un loc in casa unde este necesar sa aveti mai multe tipuri de iluminat distribuite in mai multe puncte si, daca este posibil, cu intensitati si tipuri diferite de becuri.
Desi primul lucru care ne vine in minte atunci cand se lumineaza o camera sunt lampile, trebuie sa tinem cont de faptul ca iluminarea corecta nu depinde numai de lumina artificiala.
Iluminatul incepe cu peretele
Oricat de curios ar fi, pictura peretilor joaca un rol foarte important in iluminarea dormitorului. Vopseaua de culoare deschisa (de tip alb, crem sau galben moale) ajuta la reflectarea luminii creand un sentiment de iluminare mai mare. Cu toate acestea, culorile inchise vor genera efectul opus.
Daca aveti o camera cu o fereastra mica, cel mai bine este sa optati pentru culori deschise pentru a profita la maximum de lumina naturala. Daca aveti o fereastra mare, puteti opta pentru o culoare mai inchisa.
Acelasi truc de culori de perete, pot fi aplicate pe mobilier. Evitati mobilierul mare, de culoare inchisa, pentru o senzatie mai luminoasa si mai larga. Daca camera ta este mica, iti recomandam sa optezi pentru mobilier din lemn alb sau deschis si, daca este posibil, stil minimalist.
Un alt truc care va poate ajuta sa obtineti o iluminare mai buna intr-o camera intunecata este sa puneti o oglinda. Oglinzile vor reflecta toata lumina care ajunge la ele ajungand sa lumineze camera, pe langa faptul ca ofera un sentiment de spatiu care va face sa para ca camera este mai mare decat este in realitate.
Uitati de lampile si becurile traditionale
Desigur, becurile si lampile traditionale sunt esentiale in iluminatul dormitorului, dar exista si alte optiuni care va pot ajuta sa obtineti lumina de care aveti nevoie in orice moment.
Utilizarea benzilor de lumini LED in locuri strategice (cum ar fi in spatele capului patului, sub dulapuri si mese etc.) va poate oferi o lumina foarte moale, dar care va permite sa vedeti si sa va deplasati in jurul camerei fara probleme, fara a deranja alte persoane care se afla in camera si, desigur, permitand odihna.
Aceste tipuri de lumini sunt foarte utile pentru camerele copiilor cu copii care se tem de intuneric sau pentru cuplurile cu bebelusi care inca dorm in camera principala si care doresc sa pastreze putina lumina in timpul noptii in cazul in care trebuie sa se ridice pentru a participa la copil.
Benzile decorative de lumina sunt, de asemenea, o idee excelenta pentru iluminarea dormitorului, precum si adaugarea unei atingeri personale in camera dvs.
In mod ideal, ar trebui sa plasati becuri in dormitor care sa ofere o lumina calda, adica aproximativ 2.800 de grade Kelvin. Puneti-le, cel putin, in lampile situate pe noptiera, fie pe masa, fie agatate. O alta optiune sunt becurile LED reglabile, care va permit sa reglati puterea becului, putand sa-i adaptati intensitatea in functie de activitatea pe care o desfasurati.
Cele care isi schimba culoarea va vor permite, de asemenea, sa reglati temperatura luminii, ideala pentru cei care efectueaza alte activitati in dormitor. Si daca casa ta este domotica, le poti configura in functie de orare, astfel incat sa dea un tip de lumina sau altul.
Mobilul, tableta, televizorul… ecrane, in general, sunt o companie rea in dormitor. Lumina albastra pe care o emit reduce serotonina si ne afecteaza ritmul circadian, afectand ciclul nostru de somn. Cel mai bun lucru de facut ? Alungati-le din camera. Cand te culci, idealul este sa primesti cat mai putini stimuli. Pune un ceas desteptator si lasati dispozitivele electronice in camera de zi. Vei vedea cum se imbunatateste somnul tau si dormi ca un inger .
Lasă un răspuns