Descoperirea unor locuri noi, să iei contact cu anumite culturi, relaxarea și vizitarea unor obiective turistice reprezintă câteva dintre activitățile pe care nu trebuie să le ratezi, atunci când te decizi să mergi în străinătate. De exemplu, efectuarea unui concediu în Egipt ar putea reprezenta o oportunitate în urma căreia să descoperi noi explozii de gusturi, când vine vorba despre arta culinară locală, dar și noi amintiri de care să îți amintești cu drag. De altfel, atunci când mergi în vacanță într-o locație în care nu ai fost vreodată, ar fi indicat să te bucuri de fiecare moment și să afli ce „comori” se ascund. Printre acestea se află și diverse mâncăruri sau băuturi pe care trebuie să le încerci în Egipt. În cele ce urmează, vei descoperi câteva experiențe de gusturi specifice acestei locații.
Iată câteva băuturi pe care să nu le ratezi, atunci când mergi în concediu în Egipt:
- Mai înainte de toate, trebuie să te hotărăști în ce parte a Egiptului dorești să mergi în vacanță. Zonele sunt bogate din punct de vedere cultural și istoric. Evident, nu trebuie să ratezi băuturile specifice locului, care îți vor oferi o experiență pe care nu o vei uita. De exemplu, în Hurghada, una dintre cele mai populare stațiuni de la malul Mării Roșii, se consumă multe infuzii și cafea. Ceaiul de anason este una dintre băuturile care se prepară și poate fi servită în orice moment al zilei. Dacă îți dorești o experiență de milioane în Egipt, poți căuta bilete pentru vacanță în Hurghada, prin intermediul Karpaten.ro. Iar, odată ce vei ajunge la locația aleasă, te poți relaxa direct la soare, savurând o băutură delicioasă și răcoroasă.
- Pe de altă parte, o altă băutură care face parte din cultura egipteană reprezintă Ahwa, o cafea cu origini vechi care așteaptă să fie gustată de turiștii care pășesc în stațiunile de la malul Mării Roșii. Pentru a simți aroma intensă, persoana care prepară acest tip de băutură trebuie să utilizeze o cafea măcinată, foarte fină, zahăr și apă fierbinte. Odată ce cafeaua măcinată este amestecată în apa fierbinte cu zahăr, trebuie să fie lăsată câteva minute. Zahărul se va adăuga în momentul în care este amestecată pulberea fină de cafea, pentru a se dizolva imediat.
- Un alt tip de băutură, la fel de populară în Egipt, reprezintă Karkadai, cunoscută și sub denumirea de ceai de hibiscus. Pentru prepararea ei sunt utilizați mugurii florii hibiscus. Băutura va avea o culoare roșiatică, distinctivă, care, în cultura egipteană, se servește cu pâine prăjită, dimineața. Poate fi servită atât rece, cât și caldă, fiind bogată în vitamina C. De altfel, ceaiul de hibiscus este des utilizat la sărbători sau la nuntă, fiind considerată o „băutură a faraonilor”.
- Altă băutură la fel de răcoritoare vara, care poate fi servită oricând de către turiști, reprezintă Sobia. Mai este cunoscută sub numele de milkshake de nucă de cocos. Este ușor mai cremoasă și pentru prepararea ei sunt utilizate laptele, zahărul, vanilia și amidonul din orez. Această băutură poate fi găsită la orice pas, de la restaurante și diverse localuri, până la standurile stradale unde se vând produse de tip fast-food și băuturi răcoritoare. De altfel, mai poate fi savurat și smoothie-ul din banană, care se prepară cu lapte, miere sau zahăr, apă și gheață.
- Nu în ultimul rând, Sahlab este un alt tip de băutură căutată îndeosebi în timpul iernii. Este, de fapt, o budincă dulce din lapte care se servește caldă, cu semințe de susan. Este o băutură care se regăsește în magazinele specializate de cafea și la care poți adăuga anumite toppinguri sau condimente (fistic, nuci, scorțișoară, nucșoară).
O vacanță în Egipt poate reprezenta o opțiune prin care să descoperi altfel de culturi și tradiții, de la istorie, până la arta gastronomică. Atunci când vrei să pleci într-o vacanță în străinătate, asigură-te că, pe lângă cazare și facilitățile pe care ți le dorești, să ai și asigurare medicală. Apoi, nu îți mai rămâne decât să te bucuri de sejur, alături de cei dragi.
Sursă foto: Pexels.com
Lasă un răspuns