Fotografie de la Pixabay pe Pexels.com
Siguranța copilului tău, atunci când te deplasezi cu mașina, trebuie să fie prioritară și să ai în vedere toate măsurile de precauție. Așadar, de când acesta vine pe lume, până atinge o anumită vârstă, trebuie să aibă un scaun special pentru a avea parte de o călătorie cât mai sigură. În rândurile de mai jos, vom vorbi despre ce tipuri de astfel de accesorii găsești pe piață și cum îți sunt ele de folos, în funcție de vârsta celui mic.
Iată câteva tipuri de scaune auto pe care trebuie să le ai în vedere pe măsură ce copilul tău crește:
- Scaune auto pentru nou-născuți și sugari
Primul tip de scaun pe care trebuie să-l achiziționezi este cel pentru nou-născuți și sugari, iar cea mai bună opțiune pe care o poți lua în calcul este acela de tipul „scoică”. Un mare avantaj este faptul că acest coșuleț este proiectat special pentru a oferi suportul adecvat pentru gâtul și corpul fragil al unui bebeluș abia venit pe lume. De asemenea, trebuie să mai știi și faptul că el trebuie instalat cu spatele la direcția de mers și, pentru un plus de siguranță, este necesar să folosești și centura mașinii tale.
- Scaune auto pentru copii mici și preșcolari
Pe măsură ce copiii cresc, este necesar ca orientarea acestui produs să fie către direcția de mers a autovehicolului. Așadar, scaunul KIDFIX i-SIZE Britax Romer de la babymatters.ro este potrivit pentru copiii cu vârsta între 1 și 4 ani, în funcție de greutatea și înălțimea lor. De asemena, acesta oferă celui mic suport suplimentar pentru cap și protecție laterală îmbunătățită și, mai mult decât atât, trebuie să urmărești instrucțiunile producătorului, pentru a ști când să faci această schimbare.
- Scaune auto pentru școlari
De asemenea, odată cu trecerea timpului, copilul tău crește și trebuie să te orientezi către un nou tip de scaun, adică către cel de tip booster. Așadar, el este destinat prichindeilor cu vârsta între 4 și 12 ani, în funcție de greutatea și înălțimea pe care o au în acel moment. În plus, el are rolul de a-l ridica pe cel mic, astfel încât centura de siguranță a mașinii să se potrivească corect și perfect peste umerii și șoldurile lui, pentru o siguranță sporită.
- Înălțător auto
Nu în ultimul rând, înainte de a lăsa copilul să stea pe bancheta mașinii fără un alt adaos, trebuie să știi că e important să-i mai achiziționezi un înălțător. Momentul în care trebuie să adaugi acest accesoriu poate varia în funcție de înălțimea celui mic, dar, de cele mai multe ori, vârsta la care trebuie să faci noua modificare se încadrează între 6 și 12 ani. În plus, acest obiect este realizat din materiale moi și conține doar partea de jos a șezutului.
În concluzie, alegerea și instalarea corectă a scaunului auto poate face diferența, atunci când vine vorba de siguranța copilului tău în timpul călătoriilor cu mașina. În plus, fii atent la specificațiile producătorului, pentru a alege produsul potrivit pentru vârsta celui mic.
Lasă un răspuns