Ce ne-am face fara dresuri? Ne contureaza tinuta, ne infrumuseteaza aspectul piciorului, dau o nota eleganta outfiturilor noastre si pur si simplu nu ne putem abtine sa nu aruncam in cos inca o pereche de dresuri atuni cand mergem la cumparaturi… ca sa fie! Niciodata nu sunt prea multe, prea colorate, prea de tot! Multe dintre noi avem colectii intregi, cu diverse modele sau densitati, insa stim sa le purtam corespunzator, in functie de ocazie?
E foarte usor sa o dai in bara cu un dres nepotrivit atunci cand mergi la un eveniment. O tinuta impecabila poate fi complet ruinata de un dres ales gresit. Iata cateva reguli de baza care sa te ajute sa nu faci greseli atunci cand te folosesti de dresuri pentru a-ti accentua tinuta sau pentru a-ti ajuta silueta sa para… asa cum trebuie. Fetele stiu despre ce vorbesc! 🙂
Tipuri de dresuri
- Dresuri nude
Dresurile nude sunt subiectul celor mai frecvente greseli stilistice ale acestui anotimp. In ciuda faptului ca magazinele sunt pline de astfel de ciorapi, te sfatuiesc sa stai cat mai departe de ei. Daca insisti totusi sa-i porti, exista cateva reguli de care e bine sa tii cont.
In primul rand, trebuie sa fii foarte atenta la nuanta dresului. Daca optezi pentru un dres nude, trebuie sa para ca nici nu este acolo. Daca cei din jur isi pot da seama imediat ca porti dresuri, sigur ai facut ceva gresit.
- Dresuri colorate
Daca alegi sa porti dresuri, fa-o deliberat. Nu te ascunde in spatele unui dres nude 15 den. Alege in schimb un dres colorat cat mai gros, sau texturat.Poarta-le in tinute casual de zi, combina imprimeurile, culorile si texturile pentru un look modern, in tendinte. Poti sa le porti chiar si cu sandale, cu o singura conditie: dresul sa fie cat mai gros, iar sandalele sa fie unele cu atitudine, cu toc gros, platforma, si barete groase. Nu purta niciodata ciorapi cu sandale delicate, cu toc stiletto si barete subtiri.
- Dresuri cu model
Daca vrei sa poti un dres la o rochie de seara, alege unul cu un model delicat. Cele mai sexy sunt dresurile negre care au o linie fina, neagra, desenata pe spate. Sunt irezistibili in cobinatie cu o ‘little black dress’. Poti sa porti chiar si dresuri tip plasa, atat timp cat ochiurile sunt foarte mici si dese.
Ce reprezintă DEN (engl. deniers)?
Din punct de vedere tehnic, den reprezintă grosimea firului din care este țesut ciorapul. În caz că vă întrebați, 1 den înseamnă că 9000 metri din firul respectiv cântăresc un gram. În general, cu cât valoare den este mai mică cu atât ciorapii sunt mai transparenți, mai delicați dar și fragili.
Sursa
Dresuri – iti ascund defectele sau nu?
Mai mult ca sigur că ai observat și tu deja: există dresuri cu fir mat, tern, așadar cu o cantitate de licra mai mică sau dresuri mai lucioase, cu aspect mai strălucitor, care au o cantitate mult mai mare de fire de licra și elastan. Acestea din urmă sunt ideale când vrei să maschezi anumite defecte ale picioarelor tale: varice, vergeturi, vase sparte, cicatrici, pete etc., întrucât particulele sclipitoare din firul ciorapului vor difuza altfel lumina și vor muta privirea și atenția de pe anumite porțiuni ale picioarelor către întreg piciorul, în genral. Chiar funcționează! Eu am testat trucul. Mai ales dacă folosești în avans și o cremă de corp cu mici particule sclipitoare cu rol tot de difuzie a luminii. 😉 În plus, astfel de dresuri alungesc și subțiează piciorul, creând senzația de mai multă grație și frumusețe. Merge mai mult la ținutele casual, de zi. În plus, sunt rezistenți, setați să dureze și să facă față la toate intemperiile unei zile.
În schimb, un dres mai mat și mai puțin lucios, cu mai puțin licra sau elastan va lăsa piciorul cam așa cum îl ai de la mama natură: orice pată, orice urmă de pe picior se observă în toată splendoarea sa, aproape ca atunci când nu porți ciorapii.
Dacă nu ai mari defecte, poți alege ceva semi-mat, cu mai puțin licra, o compoziție mai echilibrată, nu așa de strălucitoare, nu foarte subțiri, dar nici foarte groși/denși – un echilibru bun ca DEN în astfel de cazuri mi se pare un dres de 10-15 DEN, în funcție de firmă (după cum ziceam, această densitate a firului depinde de la firmă la firmă, de la firul folosit sau compoziția de material etc).
Lasă un răspuns