Daca doriti sa profitati la maximum de avantajele unei folii de sera de calitate superioara, atunci urmatoarele sfaturi va vin in ajutor. Cine stie, poate va veti gandi sa incepeti o afacere in acest domeniu, sau poate veti dori sa incepeti sa va cultivati propriile legume, pe cont propriu, pentru a nu mai depinde de alimentele cumparate din comert, care sunt si ele scumpe si de o calitate indoielnica. Nu este deloc greu, trebuie doar sa stii de ce ai nevoie pentru a incepe un astfel de proiect!
Pentru a incepe construirea unei sere sau a unui solar, terenul trebuie sa fie bine pregatit si definit. Zona curata poate fi schelata cu tevi de fier sau PVC si acoperita cu o folie profesionala, opaca, care va permite ca lumina sa ajunga la plante fara a permite ca razele UV sa le afecteze frunzele.
Folia de protectie poate fi pozitionata astfel incat sa poata fi indepartata partial sau total intr-o anumita perioada a zilei, indiferent de anotimp, pentru a permite aerului sa circule in interior. Fiind un produs rezistent, special conceput pentru a face fata capriciilor vremii, nu poate fi inlocuit decat la cativa ani, in functie de gradul de uzura.
Serele sunt excelente pentru cultivarea plantelor in climatele reci. Acestea asigura o temperatura constanta si o umiditate adecvata. Daca instalati un sistem de irigare si/sau un sistem de incalzire, plantele dvs. vor fi si mai fericite.
Pentru a achizitiona seminte de legume, puteti fie sa le cumparati de la un producator care ofera o garantie de germinare de 100%, fie sa cumparati butasi mici sau rasaduri direct de la acesta si sa le plantati in propria sera. Este recomandabil sa folositi culturile prin rotatie, astfel incat sa ajutati solul si sa va bucurati de diversitate in acelasi timp.
Principalul motiv pentru a va cultiva propriile legume si fructe este acela ca stiti ce primiti. Nu iti risti sanatatea daca mananci legume si fructe care au fost cultivate fara chimicale. In plus, legumele si fructele cultivate in casa vor avea un gust mult mai bun si o aroma mult mai unica decat cele pe care le puteti cumpara dintr-un magazin. De asemenea, acestea pot fi pastrate si consumate intr-o varietate de moduri, cum ar fi in muraturi, supe sau mancaruri gatite.
Legumele isi vor pastra aroma si sunt la fel de hranitoare daca sunt congelate in prima zi. Nu exista riscul ca acestea sa se strice sau sa mucegaiasca, iar in ceea ce priveste fructele, acestea pot fi la fel de bine congelate sau deshidratate si pot fi consumate in orice moment fara probleme. De asemenea, poti investi intr-un deshidrator de legume si fructe daca vrei sa le depozitezi mai repede in camara.
Tendinta de a cultiva legume in oras a luat amploare de aproximativ doi ani, iar de atunci a devenit una dintre preferatele romanilor, care si-au dorit o schimbare in stilul de viata si sa se apropie de natura fara a cheltui foarte multi bani.
Pentru a putea profita la maxim de o recolta sanatoasa, achizitionati o folie solar regalfermierul.ro.
Istoria gradinaritului
Gradinaritul dateaza de la prima data cand oamenii au decis sa planteze seminte in mod deliberat. Cu peste 23.000 de ani in urma, stramosii nostri timpurii au inceput sa planteze si sa-si cultive propria hrana. Renuntand la stilul lor de viata nomad, acesti oameni si-au pus radacini care au insemnat inceputul civilizatiei.
Oricat de important a fost acest lucru pentru istoria omenirii, gradinarii moderni sunt mai interesati de anii de mai tarziu, cand oamenii au inceput sa se implice in designul gradinii. Aici istoria incepe sa semene putin mai mult cu ceea ce facem astazi in propriile noastre curti. Odata cu primele orase a aparut o noua clasa de agrement, iar gradinaritul de placere, in loc de mancare si fibre, a devenit o optiune. Am dezvoltat un ochi pentru estetica si am inceput sa facem alegeri de design pentru a face gradinile noastre mai frumoase.
Primele regate mari despre care stim au fost in deserturile Persiei, Egiptului si Babilonului – Iranul, Egiptul si Irakul de astazi. Aceste regate au tinut primele orase mari ale omenirii, unde cei bogati au construit gradini elaborate. Ei si-au cheltuit imensa bogatie pentru a dezvolta structuri impresionante si sisteme de irigare. Putem spune cu incredere ca gradinile lor au fost incredibile si probabil ca ar fi inca impresionante astazi, chiar si cu standardele si tehnologia noastra.
Aceste gradini antice erau adesea pline cu plante tropicale exotice, care erau ingrijite cu grija sa prospere in conditiile uscate, desertice. Aceste gradini au devenit un loc de relaxare si de a scapa de conditiile dure. Le-a placut contrastul dintre nisipul fierbinte din exterior si atmosfera luxurianta si tropicala a gradinilor.
Dintre gradinile antice, fabuloasele Gradini suspendate ale Babilonului sunt cele mai faimoase. Legenda spune ca regele Nabucodonosor a construit gradinile suspendate pentru a-si inveseli mireasa dor de casa, Amytis.
Ea venise in Babilon pentru a se casatori intr-un aranjament politic. Desertul uscat al platoului mesopotamien (langa Bagdadul actual) a facut-o sa rateze muntii verzi ai patriei sale. Gradinile au fost construite pentru a-i oferi o mica bucata de paradis. Gradinile se laudau cu o mare varietate de specii tropicale, sustinute de un sistem de irigare elaborat (si multa munca).
Lasă un răspuns