Magazinele, fie ele reale sau virtuale, au talentul de a scoate la lumina demonii din femei. Au sau nu nevoie de un anumit articol vestimentar, si-l permit sau ba, li se potriveste sau nu, simple detalii. Important este ca atunci cand le apuca aleanul de shopping sa aiba posibilitatea sa-si ia ceva cat de mic. Nu mai spun de situatia amenintatoare in care vad afisat intr-o vitrina REDUCERI sau primesc pe mail informatii privind vreo campanile de lichidari de stoc la vreun magazin. Sa nu uitam ca traim in tara in care oamenii se bat inclusiv pentru tigai si hartie igienica, daca sunt supuse reducerilor. Cu atat mai mult ne sticlesc ochii atunci cand vedem reduceri la articole vestimentare sau accesorii, chiar daca nu avem nevoie de ele. Dar… esti femeie, iti place, e acolo, e redus, pur si simplu tentatia este prea mare si nu-i poti rezista.
Problema apare nu doar la capitolul financiar sau care tine de vointa, ci la acela al achizitionarii de haine care nu ni se potrivesc, doar pentru ca sunt reduse sau ne plac. Aceeasi problema pe care multe femei o ignora, atunci cand decid sa poarte lucruri la moda. Daca se poarta, daca fetele alea din revistele lucioase o au, daca modelele defileaza astfel imbracate, pai cum sa faci tu nota discordanta si sa nu fi in trend. Este de neiertat… spun impatimitele lucrurilor aflate in voga. Stilistii, designerii si in general cam toti oamenii cu simt estetic si mai ales cu bun simt spun altceva. Nu trebuie sa fii neaparat la moda. Trebuie sa porti haine in care te simti bine si mai ales haine care se potrivesc conformatiei tale. In caz contrar, indiferent cati bani ai investi in garderoba ta, efectul nu va fi cel asteptat. Alegerea gresita a hainelor te poate face sa arati ridicol si, in loc sa te puna in valoare, sa-ti scoata in evidenta imperfectiunile. Astfel expresia de „victima a modei” nu va mai insemna o persoana care isi cheltuieste cea mai mare parte a veniturilor pe haine moderne, ci o persoana care se submineaza singura prin alegeri vestimentare gresite.
Perfectiunea nu exista
Un lucru trebuie inteles de toata lumea si stabilit inca de la inceput. Nu doar ca oamenii (cu precadere femeile), sunt intotdeauna nemultumiti de ceva, dar perfectiunea nu exista. Femeia cu parul cret il vrea drept, cea cu podoaba capilara lipsita de volum si-l doreste ondulat, femeilor afro li se pare un supliciu parul care noua ni se pare un superb dar de la Dumnezeu. Suntem toti diferiti, nu creati dupa un sablon, desi revistele de moda, televiziunile care pun tot mai mult accentul pe ambalaj incearca sa impuna anumite standarde de frumusete feminina. Ei bine, trebuie sa intelegem ca femeile acelea morbid de slabe, care defileaza pe marile scene, nu sunt nici sanatoase, nici fericite si, in linii mari, nici pe departe perfecte. Iar femeile din pictorialele revistelor glossy au trecut prin atat de mult photoshop, incat nici ele nu se mai recunosc in produsul finit.
Asadar, nici macar cu ajutorul cosmeticii, editarii foto sau al chirurgiei estetice, tot nu vom putea atinge perfectiunea, termen destul de vag de altfel, deoarece nu poate nimeni stabili ce inseamna perfect.
Ceea ce putem obtine si ar trebui sa urmarim este echilibrul, armonia. Sunt multe celebritati la care ne uitam cu jind prin filme sau videoclipuri, admirandu-le formele superbe, picioarele zvelte, talia subtire ori parul stralucitor. Uitam ca in spatele lor stau echipe care se ocupa de cele mai mici detalii si ca inclusiv aspectul neglijent-natural este unul atent studiat. E clar ca si acele femei sunt tot oameni si au imperfectiuni. Dar oamenii din spatele lor stiu sa ascunda aceste aspecte si sa le scoata in evidenta atuurile. Iar asta poate face fiecare dintre noi, fara eforturi prea mari.
Tipuri de conformatii
Pentru a sti exact ce trebuie sa porti si de ce sa te feresti, care-ti sunt atuurile si ce probleme trebuie sa maschezi, este important sa-ti cunosti conformatia sau forma corpului. Aceasta este definita de doi factori, structura osoasa si masa musculara. Si, chiar daca in realitate exista atatea forme ale corpului, cate femei, iar diversitatea este cuvantul cheie, specialistii au redus tipologiile la patru categorii principale.
Forma clepsidra este cea mai apropiata de un corp ideal, intrucat presupune un echilibru aproape perfect in proportiile corpului. Practic, norocoasa detinatoare a acestui corp are umerii aproximativ egali cu latimea soldurilor si talia bine marcata.
Forma dreptunghi ilustreaza o conformatie atletica. Femeile de acest tip au latimea umerilor aproximativ egala cu a taliei si a soldurilor. Este vorba despre femeile care nu au talia marcata si care pun foarte usor masa musculara pe abdomenul in general plat. Avantajul acestui tip de silueta este ca greutatea se distribuie uniform, nu doar pe anumite parti ale corpului.
Forma para este a unui corp cu umerii mai ingusti decat soldurile si cu talia usor marcata. Acestea sunt femeile cu solduri si fese generoase, care, desi nemultumite de conformatia lor, sunt de obicei apreciate de barbati, care cu reminiscente ancestrale fiind, le considera extrem de fertile.
Forma mar este aceea a femeilor care nu a talia marcata si au latimea umerilor mai mare decat a soldurilor. De obicei, aceasta conformatie este completata de o pereche de picioare lungi si zvelte, care nu prea intampina neplaceri ca celulita si care, prin gleznele fine, sunt superbe purtatoare de tocuri, chiar daca inaltimea lor nu le necesita neaparat.
Un studiu realizat de catre Universitatea de Stat North Carolina, pe un esantion reprezentativ de 6000 de femei, a demonstrat ca 46% dintre urmasele evei au forma corpului de dreptunghi, putin peste 20% au forma corpului de para, aproape 14% au conformatia unui mar, in timp ce doar 8% au norocul unui corp asemanator unei clepsidre. In aceste conditii este clar ca tot ceea ce pot face restul de peste 90% dintre femei este sa incerce ca, prin diferite trucuri vestimentare, jucandu-se cu volume, geometrii, volane si decolteuri sa reuseasca sa se apropie cat mai mult de conformatia ideala.
Cum sa te imbraci in functie de forma corpului
Indiferent cat de nemultumite am fi de corpul nostru si cat de departe l-am considera de perfectiune, exista anumite trucuri care ne pot ajuta sa aratam minunat si sa ne apropiem de echilibrul cautat de creierele noastre si suprapus peste ideea de frumos si armonie. Daca stim ce conformatie avem si tinem cont de inaltimea nostra, care este la randu-i importanta, vom putea alege haine care sa ne puna in valoare.
Cum sa te imbraci in functie de forma corpului clepsidra
Astfel, femeile cu un corp clepsidra au sarcina cea mai usoara. Aceea de a nu dezechilibra ceea ce natura a construit in mod fericit. Daca te incadrezi in aceasta preafericita categorie, poti purta fara probleme haine care sa urmareasca linia corpului, centuri care sa-ti sublinieze talia, dar, in niciun caz nu apela la volume, pentru a nu accentua mai mult soldurile decat umerii si a strica armonia fireasca a corpului. Daca, totusi, iti doresti sa porti o rochie cu volane, atunci alege un model care sa aiba un plus de volum si in zona umerilor, pentru a pastra proportiile. In general. insa, pentru a-ti pune in evidentia corpul, trebuie doar sa alegi haine menite sa iti imbratiseze formele.
Cum sa te imbraci in functie de forma corpului atletica
Femeile cu corp dreptunghiular nu se pot plange decat de un singur lucru… lipsa taliei. Daca ai o astfel de conformatie, poti opta pentru haine care sa recreeze aceasta linie de demarcatie, iar cel mai simplu este sa adaugi volum atat in zona umerilor cat si a soldurilor, pentru a face talia sa para mai subtire. Hainele mulate nu sunt recomandate decat daca, in partea superioara, vei opta pentru un corset, de exemplu, sau orice alt articol vestimentar sau accesoriu care sa-ti evidentieze talia.
O alegere excelenta sunt materialele fluide, care sa alunece pe langa corp, fara a lasa sa se observe liniile naturale ale acestuia, sau rochiile in forma A-line. Fustele clos si croiala peplum (bluza cu volan in parte inferioara, pornind de la talie) sunt de asemenea alegeri foarte versatile, care iti va pune in valoare silueta.
Cum sa te imbraci in functie de forma corpului para
Acelea dintre voi cu un corp in forma de para au nevoie fie de efecte optice pentru a diminua dimensiunile soldurilor, fie de volume, care sa ajute la marirea zonei umerilor. Intre timp, talia va fi bine marcata pentru un efect placut, senzual. De evitat in cazul in care esti o femeie-para este sa porti haine care sa-ti evidentieze si mai tare soldurile, cum ar fi blugii skinny, fustele gogosar sau colantii. In schimb, este indicat ca pentru partea inferioara a corpului sa alegi articole vestimentare in culori inchise, care sa alungeasca si sa slabeasca. Pantalonii drepti, cu talie inalta, sunt ideali deoarece iti vor alungi picioarele. Topurile trebuie sa aiba volum in zona bustului, pentru a crea impresia unei siluete echilibrate, iluzie pe care o poti obtine si folosind coliere statement, esarfe bogate si cercei supradimensionati. Aceste elemente vor atrage atentia spre zona superioara a corpului. Pentru un eveniment, sunt recomandate rochiile fara bretele, sau cele lejere pe solduri, dar care marcheaza bine talia.
Cum sa te imbraci in functie de forma corpului mar
Femeile care au corp in forma de mar sunt cele care pot parea plinute din cauza volumului din partea superioara a corpului. Daca te numeri printre ele, trebuie sa apelezi la diferite trucuri pentru a-ti alungi silueta si a-ti pune in valoare picioarele. Cele mai indicate alegeri in acest caz sunt culorile inchise in partea de sus si jocul cu volanele, pantalonii evazati si culorile deschise in partea inferioara a corpului. Decolteurile in forma de V sunt, iarasi, o alegere nemaipomenita. De asemenea, daca vrei sa maschez un surplus de greutate in regiunea abdominala, poti apela oricand la lenjerie modelatoare de buna calitate. Va fi, probabil, una dintre cele mai bune investitii pe care le vei face.
Lasă un răspuns